Ploegen

Maak kennis met onze ploegen

FC Latem heeft zo'n 21 ploegen in competitie: eerste elftal, beloften, damesploeg en de jeugdploegen. Daar zijn de U6 ploegen niet bijgerekend, want die spelen niet in een competitie.

Samen goed voor zo'n 300 spelende leden en een 500 tal aangesloten leden bij de KBVB. Het stamnummer van FC Latem is 5842.

FC Latem: traditieclub


In 2014/2015 vierden we het 60-jarig bestaan van de club bij de Belgische voetbalbond.

In de periode vóór, tijdens en na de oorlog werd er –hoewel niet gestructureerd- ook al gevoetbald in Latem. Er was de ploeg Louf (met de kleuren blauw-geel), er was de ploeg Haelemeersch (met de kleuren rood-wit) en er was de Vlaamse Penne (die tijdens de oorlog op de golf speelden).

FC Latem, waarvan de juiste en volledige benaming “Football Club Sint-Martens-Latem” is, heeft als stamnummer 5842.

Begin de jaren ’70 verhuisde de club naar een modernere locatie aan de Hoge Heirweg. In het seizoen 1978/1979 speelde Fc Latem in 4de nationale, met talrijke derby's tegen RC Gent en topmatchen tegen beide clubs uit Doornik.

Verschillende voorzitters leiden de club. Vanaf 1994 werd de club geleid door Luc Hanssens. In 2014 gaf hij de fakkel door aan Wouter Hanssens en werd hij erevoorzitter van de club. Sedert 2014/2015 is er ook een volledig nieuw hoofdbestuur aan de slag die bestaat uit een mix van enthousiaste ouders die actief zijn in alle lagen van onze maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid, en vrijwilligers.

Sedert het seizoen 2019/2020 speelt FC Latem in eerste provinciale Oost-Vlaanderen.

Thuiswedstrijden alle ploegen

Alle uitslagen van alle speeldagen - zie Facebook

 
Alle uitslagen en laatste nieuwtjes vindt u hier: https://www.facebook.com/FCLatem/
FCSM - SK Berlare 0 - 0
FCSM - KSV Melsen A0 - 0
KSCE Mariakerke - FCSM0 - 0
Eendr Moortsele A - FCSM0 - 0
FCSM - WIK Eine 0 - 0