Ploegen

Maak kennis met onze ploegen

FC Latem heeft zo'n 21 ploegen in competitie: eerste elftal, beloften, damesploeg en de jeugdploegen. Daar zijn de U6 ploegen niet bijgerekend, want die spelen niet in een competitie.

Samen goed voor zo'n 300 spelende leden en een 500 tal aangesloten leden bij de KBVB. Het stamnummer van FC Latem is 5842.

Seizoen 2019/2020

Zin om deel uit te maken van ons team?Word lid

FC Latem: traditieclub

Enthousiast bestuursteam


In 2014/2015 vierden we het 60-jarig bestaan van de club bij de Belgische voetbalbond.

In de periode vóór, tijdens en na de oorlog werd er –hoewel niet gestructureerd- ook al gevoetbald in Latem. Er was de ploeg Louf (met de kleuren blauw-geel), er was de ploeg Haelemeersch (met de kleuren rood-wit) en er was de Vlaamse Penne (die tijdens de oorlog op de golf speelden).

FC Latem, waarvan de juiste en volledige benaming “Football Club Sint-Martens-Latem” is, heeft als stamnummer 5842.

Begin de jaren ’70 verhuisde de club naar een modernere locatie aan de Hoge Heirweg. In het seizoen 1978/1979 speelde Fc Latem in 4de nationale, met talrijke derby's tegen RC Gent en topmatchen tegen beide clubs uit Doornik.

Verschillende voorzitters leiden de club. Vanaf 1994 werd de club geleid door Luc Hanssens. In 2014 gaf hij de fakkel door aan Wouter Hanssens en werd hij erevoorzitter van de club. Sedert 2014/2015 is er ook een volledig nieuw hoofdbestuur aan de slag die bestaat uit een mix van enthousiaste ouders die actief zijn in alle lagen van onze maatschappij, het bedrijfsleven en de overheid, en vrijwilligers.

In het seizoen 2019/2020 speelt FC Latem in eerste provinciale Oost-Vlaanderen.

Thuiswedstrijden alle ploegen

Kaas en wijnavond FC Latem - zaterdag 15/2/2020

 

Dus willen we er als eerste bij zijn om jullie er aan te herinneren dat Valentijn weer in het land is op 14/2/2020 ! Maar omdat Valentijn in 2020 op een vrijdag valt, breien wij er een verlengstuk aan tot de dag nadien.... Met een kaas en rode wijn avond - kom langs met een "touch of red".

Wat een heerlijk kaasbord (zie foto)! En die rode wijn van Lambrecht Wijnen - Vins mag er alvast ook zijn!

U gelooft ons niet? Kom het zelf ontdekken en proeven op zaterdag 15 februari 2020 in ons Clubhouse (welkom vanaf 18u) - en eveneens speciaal gericht op de ouders van de jeugd

Meer weten?  Dat kan via info@fclatem.be of via jeugdcoördinator Kristof De Vrieze - KRISTOF.DE.VRIEZE@TELENET.BE

Prijs per persoon:

volwassenen 20 euro (excl. wijnen),

kids 10 euro voor hamburgers en frietjes

HIER inschrijven : https://www.ticketwinkel.be/Event/Details/kaas-en-wijn-op-fc-latem-2

Beloften B - FC.Kluisbergen A0 - 0
St.Goriks - Beloften B0 - 0
Beloften B - Zingem A0 - 0
Beloften B - Wortegem 0 - 0
Beloften B - KVE.Drongen B0 - 0