Ploegen

Maak kennis met onze ploegen

FC Latem heeft zo'n 21 ploegen in competitie: eerste elftal, beloften, damesploeg en de jeugdploegen. Daar zijn de U6 ploegen niet bijgerekend, want die spelen niet in een competitie.

Samen goed voor zo'n 300 spelende leden en een 500 tal aangesloten leden bij de KBVB. Het stamnummer van FC Latem is 5842.

2017 - 2018

Zin om deel uit te maken van ons team?Word lid

FC Latem: traditieclubIn 2014/2015 vierden we het 60-jarig bestaan van de club bij de Belgische voetbalbond.

In de periode vóór, tijdens en na de oorlog werd er –hoewel niet gestructureerd- ook al gevoetbald in Latem. Er was de ploeg Louf (met de kleuren blauw-geel), er was de ploeg Haelemeersch (met de kleuren rood-wit) en er was de Vlaamse Penne (die tijdens de oorlog op de golf speelden).

FC Latem, waarvan de juiste en volledige benaming “Football Club Sint-Martens-Latem” is, heeft als stamnummer 5842.

Begin de jaren ’70 verhuisde de club naar een modernere locatie aan de Hoge Heirweg. In het seizoen 1978/1979 speelde Fc Latem in 4de nationale, met talrijke derby's tegen RC Gent en topmatchen tegen beide clubs uit Doornik.

Verschillende voorzitters leiden de club. Vanaf 1994 werd de club geleid door Luc Hanssens. In 2014 gaf hij de fakkel door aan Wouter Hanssens en werd hij erevoorzitter van de club. Sedert 2014/2015 is er ook een volledig nieuw hoofdbestuur aan de slag die bestaat uit een mix van enthousiaste ouders die actief zijn in alle lagen van onze maatschappij zoals het bedrijfsleven en de overheid, en vrijwilligers.

Thuiswedstrijden alle ploegen

Jeugdbeleid FC Latem

Teamwork en familieclub
 

FC Latem is onder het stamnummer 5842 bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten en speelt in de provinciale reeksen van de provincie Oost-Vlaanderen. Naast het hoofdterrein waarop voornamelijk de seniors hun wedstrijden spelen, beschikt FC Latem sinds het seizoen 2009-2010 over een terrein van kunstgras. Hierop trainen en spelen de jeugdploegen. 

FC Latem heeft als doelstelling om de Latemse jeugd op een gezonde, verantwoorde manier en in een geest van fair-play de voetbalsport te laten beoefenen. Dit betekent dat we alle jeugdspelers zoveel mogelijk speelgelegenheid proberen te geven.

Het jeugdbeleid wordt uitgestippeld door de zg. "Progress Group" o.l.v. voorzitter Wouter Hanssens en jeugdcoördinator Kristof De Vrieze. Meer info op info@fclatem.be

 

E.Houtem - Eerste elftal - 3de Provinciale B0 - 0
Beloften B - Elene-Grotenberge B0 - 0
Beloften A - E.Houtem A0 - 0
Laarne-Kalken A - Eerste elftal - 3de Provinciale B0 - 0
Beloften A - Laarne-Kalken A0 - 0