Algemeen

Covid-19 - afspraken seizoen 20/21

Mededeling van het bestuur van FC Latem

Beste ouders/spelers van FC Latem,

 

We zijn blij! Heel blij!

We kunnen terug sjotten.

We kunnen terug trainen.

We kunnen terug matchen spelen.

Begin september begint de competitie, en stilaan zijn de supporters ook mee toegelaten, onder bepaalde voorwaarden.

Het gras is groen. Maar het virus is niet dood. Laten we dat vooral niet vergeten. Het gaat ook wellicht nooit weg, we zullen er dus moeten leren mee omgaan.

We hebben met veel mensen van onze operationele cel (dagelijks bestuur) de voorbije maanden enorm veel inspanningen gedaan om deze moeilijke periode door te komen. In de maand juni organiseerden we opnieuw als één van de weinige clubs in Vlaanderen trainingen voor de jeugd.

Sedert juli ijverden we als club mee bij Voetbal Vlaanderen (zie www.vis-ta.be) om voetbal mèt publiek snel mogelijk te maken binnen de strenge covid-19 regels van juli van de Veiligheidsraad. Sedert gisteren zijn er opnieuw enkele versoepelingen voor het voetbal na beslissingen van de Veiligheidsraad. We mogen heel tevreden zijn dat we als sport ook zoveel steun krijgen van overheden. Voetbal is en blijft een sociale sport die moet toegankelijk blijven voor iedereen. Andere sectoren hebben het heel wat lastiger.

Voetbal is een ploegsport en vergt discipline. Hou jullie dus ajb aan de afspraken die we als club de komende weken i.s.m. de overheden opleggen. Via Facebook, via Whatsapp, via email, via sms, via de website. Lees de communicatie op ons terrein, en in ons Clubhouse.

We willen niet terug naar een periode waarin we onze geliefde sport niet kunnen beoefenen en onze familieclub in lastige papieren brengen. Er moet dit seizoen gespeeld kunnen worden.

Hou zoveel mogelijk afstand.

Draag mondmaskers.

Ontsmet je handen.

En je zal ook gevraagd worden om jezelf te registreren via de FC Latem registratie app (via een QR code).

Laten we allemaal, alle 600+ betrokken (spelers, ouders, trainers, sponsors, bestuur, staff, spelers) het goede voorbeeld geven.

Als we positief testen op covid-19 heeft dat een enorme impact op onze club, mentaal, financieel, organisatorisch.

Als je je ziek voelt of vermoedt dat er symptomen vertoond worden in je omgeving, blijf dan thuis. Laat je testen op het virus.

Als je twijfelt, ga langs bij je huisarts. Onze familieclub vindt het belangrijk dat je een formele goedkeuring krijgt van je huisarts. Zo niet blijf je helaas twee weken aan de kant.

Als je gekwetst geraakt, blijf je meestal langer aan de zijlijn. Even doorbijten is dus de boodschap. Gezondheid voor jezelf en je omgeving is nu even belangrijker dan voetbal.

Vele vrienden van FC Latem,

Bedankt voor jullie begrip en steun. Blijf gezond. Blijf positief, en help onze medewerkers om de zaken goed aan te pakken. Voor ieder van ons is dit een moeilijke situatie waar we ons elke dag moeten aan aanpassen.

Draag zorg voor elkaar en voor iedereen die het moeilijk heeft, in uw buurt, uw gezin, uw familie, vaders, moeders, vrienden, kennissen, in onze gemeente en erbuiten.

Doorgaan doen we samen. De Latem-way