Algemeen

FC Latem kampioen 2017/2018

FC Latem is met zijn eerste elftal kampioen geworden in de laatste wedstrijd op Serskamp. U leest hier het matchverslag. Voor alle matchverslagen van onze eerste ploeg verwijzen we u naar Facebook - het belooft een plezante ervaring te worden, geschreven met de pikante humoristische insteek van de François Colin of Jacques Sys van FC Latem.

Verslag KVV Schelde 1 – 2 FC Latem
Een ware volksverhuis was het toneel van wat de kampioenswedstrijd moest worden voor de bezoekers. Al tijdens de opwarming stonden de supporters van de Leieploeg rijen dik langs het veld. Rook, vuurwerk, een vlaggenzee en geroep uit duizend kelen. De kassier zag ze graag komen en het KVVScheldeSerskampSchellebelleGemeentelijkSportstadion was tot de nok gevuld. Via zusterclub SK Ljubljana United werd zelfs een Sloveense supportersdelegatie afgevaardigd.
Latem wist dat het aan een punt genoeg had om de oppergaai te veroveren en kon op een bijna voltallige kern rekenen. De wedstrijd in de heenronde stond nog in het teken van de bromance tussen beide coaches, maar vermits Schelde hun oefenmeester kort nadien op de keien zette was dit pigment uit de wedstrijd verdwenen. Voor de wedstrijd liet de Latemse coach niet te veel in zijn kaarten kijken. Het was echter duidelijk dat hij iets van plan was. Zijn konijnenpoot had hij echter stevig op zak.
Het kleine, goed bespeelbare veld vereiste enige aanpassing. De thuisploeg, die dit duidelijk gewend was, speelde heel direct, met veel lopende mensen. Het was echter Latem dat als eerste gevaarlijk kon zijn. Masscho profiteerde van een slippertje in de thuisdefensie. De verdediger wilde zo graag zijn foutje goedmaken dat hij de Blonde God dan maar onderuit ploegde. De vrije trap die daaruit volgde bewees de klasse van die andere Blonde God. Van der Haeghen nam plaats achter de bal, riep naar de doelman in welke hoek hij de bal zou trappen en voegde de daad bij het woord. Latem na enkele minuten al op titelkoers door fraaie krul van Die Schwarze Lung von Latem.
Na het openingsdoelpunt verwaterde het spel. Schelde probeerde iets terug te doen maar kwam niet verder dan twee halfgevaarlijke voorzetten. Eentje werd op het dak van het doel gekopt terwijl een andere werd afgeweerd. Latem acteerde iets te zenuwachtig en te overhaast. Enkele keren stak het nog de neus aan het venster maar telkens was het net niet. Beide teams claimden nog een strafschop na een aangeschoten bal, maar de ref wees niet naar de stip. Aan de rust stond het nog steeds 0-1.
Na de pauze zagen we een zelfde spelbeeld. Schelde wilde wel maar kon niet, Latem twijfelde tussen het uitbouwen dan wel het consolideren van de voorsprong. Hoebeke was er dichtbij maar zijn poging strandde net naast. Van der Haeghen probeerde het listig en ramde een corner tegen het kruis. In het laatste kwartier ging Van KuymeulenBanqueSolaire de achterlijn af. Zijn strakke voorzet werd door Hoebeke in doel gewerkt, zonder dat deze zich blesseerde. Het resultaat was een explosie van vreugde. Spelers en supporters versmolten tot een joelende, kolkende, zingende, tierende en springende massa.
Met nog een handvol minuten op de klok kon de onvermijdelijke Moyou met het hoofd nog knap milderen. Hij legde een voorzet mooi overhoeks tegen de touwen. Dit was louter voer voor statistieken, want iets later floot de ref de wedstrijd af.
De taferelen na de wedstrijd waren fantastisch. Al wie FCL is, zocht mekaar op en ging op in feestgedruis. De reacties de we konden sprokkelen kunnen beïnvloed zijn door enige vorm van beneveling.
Coach Van Heyste: “We nemen de negende titel uit de geschiedenis van deze club. Met de beker dinsdag kunnen we dus onze eigen ‘La Décima’ verwezenlijken. Ès’t een ploegske... Ès da vried!”
Doelpuntenmaker Hoebeke verwoordde het zo: “Toen ik Kuyfie die lijn zag afgaan dacht ik dat mijn moment was gekomen. Ik begon alvast met mijn shirt uit te trekken. Zo had ik minder werk na het doelpunt en wist ik dat mijn torso langer in beeld zou zijn tijdens de viering. Weet je, na zo’n seizoen is het belangrijk dat we die promotie beet hebben. Met of zonder krukken. What doens’t kill me, makes me stronger.”

De Hongaar Braeçov werd ook voor de microfoon gehaald en wilde, voor zijn vertrek naar MaccabiHelen nog enkele woorden van dank richten naar de club: “I want to thank my people in club. Everybody very very good people. I also wants to thank my musse. She is bestest musse in the world.
Na de interviews gingen de spelers in een hippe partybus terug richting Leiestreek. Waar de tocht precies heen leidde is niet geweten. Men vermoedt dat de spelers direct naar hun hotel gingen om vroeg onder de wol te kruipen en de bekerfinale voor te bereiden.
Na 1 seizoen in het vagevuur van 3e provinciale trekt FCL de deur dus achter zich dicht en beukt het de deur naar 2e opnieuw open. Door een goede samenwerking tussen bestuur, staff, spelers, supporters, partners, ouders, kinderen en al wie op eender welke manier met FC Latem is verbonden is dit gelukt. Een dikke dankuwel aan iedereen die dit seizoen heeft bijgedragen aan de club die Latem is. Hopelijk is iedereen volgend jaar opnieuw te zien in onze eigen FLStudioArena om samen opnieuw een mooi verhaal te schrijven.
Ès’t een ploegske! Kamoooooon!