Jeugd

FC Latem: mix van jeugd en ervaring

Nieuwe "Progress Group" pakt jeugdwerking aan

FC Latem is onder het stamnummer 5842 bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten en speelt in de provinciale reeksen van de provincie Oost-Vlaanderen. Naast het hoofdterrein waarop voornamelijk de seniors hun wedstrijden spelen, beschikt FC Latem sinds het seizoen 2009-2010 over een terrein van kunstgras. Hierop trainen en spelen de jeugdploegen. 

FC Latem heeft als doelstelling om de Latemse jeugd op een gezonde, verantwoorde manier en in een geest van fair-play de voetbalsport te laten beoefenen. Dit betekent dat we alle jeugdspelers zoveel mogelijk speelgelegenheid proberen te geven.

Een degelijke voetbalopleiding geven is primordiaal en veel belangrijker dan winst of verlies van een wedstrijd. Door tweemaal per week te trainen en tijdens de weekend te spelen kunnen ze de basis leggen voor een sportief en gezond lichaam. Ze ontdekken hun betere kwaliteiten en leren omgaan met hun beperkingen. Toch beter dan die uurtjes per week achter de computer of tv ? Ze leren omgaan met medespelers die meestal uit een andere school of een andere omgeving komen. Accepteren dat iedereen, ook al zijn ze ietsje minder vaardig met de bal, moet kunnen spelen in hun plaats. Verwerken van onrechtvaardigheden zoals een wedstrijd verliezen, een onterechte bekeuring van de scheidsrechter krijgen…

De jeugdwerking moet resulteren in zoveel mogelijk eigen spelers op een zo hoog mogelijk niveau te brengen zodat zij kunnen meedraaien in de eerste ploegen. Bij evenwaardige kwaliteit hebben de eigen jeugdspelers voorrang t.o.v. de extern aangeworven spelers.

Nog een belangrijke noot is dat de werking van onze club door vrijwilligers wordt gedragen.

Elke jeugdploeg heeft een jeugdtrainer en een ploegafgevaardigde. De jeugdtrainer staat in voor de opleiding van de jeugdspelers. De sportieve opleiding staat hierbij centraal, maar er is ook aandacht voor discipline, houding en karaktervorming aangezien deze aspecten mee de voetbalkwaliteiten van de speler zullen bepalen.   We vragen zeker respect voor de ploegafgevaardigde.

Met een blijvend hoog aantal ploegen, menen wij te mogen stellen dat  het aangenaam vertoeven is bij FC Latem!

Rond 1 mei organiseert de club een jeugdtornooi met verscheidene clubs uit de omgeving dat telkens een groot succes is.

Het lidgeld schommelt van seizoen tot seizoen. Het lidgeld dekt naast het huurgeld voor het gebruik van de infrastructuur aan de gemeente ook de administratiekosten voor de aansluiting bij de voetbalbond, een solidariteitsbijdrage aan het verzekeringsfonds van de voetbalbond, de wekelijkse begeleiding van onze gemotiveerde trainers, de uitrustingen, drankbonnetjes, water tijdens of na de training bij warm weer, en het materiaal van de club.

  • Administratie Jeugd : Luc Van Wayenberg : 0476/92.56.98 - luc.van.wayenberg@telenet.be
  • Coördinatie Jeugdploegen: Kristof De Vrieze <kristof.de.vrieze@telenet.be>

Wil u meer weten over ons jeugdbeleid? Dat kan door deze presentatie eeven door te nemen of via een email aan Kristof De Vrieze 

 
FC Latem een club van passie enenthousiasme in voetbal !