FC Latem: traditieclubIn 2014/2015 vierden we het 60-jarig bestaan van de club bij de Belgische voetbalbond.

In de periode vóór, tijdens en na de oorlog werd er –hoewel niet gestructureerd- ook al gevoetbald in Latem. Er was de ploeg Louf (met de kleuren blauw-geel), er was de ploeg Haelemeersch (met de kleuren rood-wit) en er was de Vlaamse Penne (die tijdens de oorlog op de golf speelden).

FC Latem, waarvan de juiste en volledige benaming “Football Club Sint-Martens-Latem” is, heeft als stamnummer 5842.

Begin de jaren ’70 verhuisde de club naar een modernere locatie aan de Hoge Heirweg. In het seizoen 1978/1979 speelde Fc Latem in 4de nationale, met talrijke derby's tegen RC Gent en topmatchen tegen beide clubs uit Doornik.

Verschillende voorzitters leiden de club. Vanaf 1994 werd de club geleid door Luc Hanssens. In 2014 gaf hij de fakkel door aan Wouter Hanssens en werd hij erevoorzitter van de club. Sedert 2014/2015 is er ook een volledig nieuw hoofdbestuur aan de slag die bestaat uit een mix van enthousiaste ouders die actief zijn in alle lagen van onze maatschappij zoals het bedrijfsleven en de overheid, en vrijwilligers.

Thuiswedstrijden allle ploegen

Jeugdbeleid FC Latem

Teamwork en familieclub
 

FC Latem is onder het stamnummer 5842 bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten en speelt in de provinciale reeksen van de provincie Oost-Vlaanderen. Naast het hoofdterrein waarop voornamelijk de seniors hun wedstrijden spelen, beschikt FC Latem sinds het seizoen 2009-2010 over een terrein van kunstgras. Hierop trainen en spelen de jeugdploegen. 

FC Latem heeft als doelstelling om de Latemse jeugd op een gezonde, verantwoorde manier en in een geest van fair-play de voetbalsport te laten beoefenen. Dit betekent dat we alle jeugdspelers zoveel mogelijk speelgelegenheid proberen te geven.

Het jeugdbeleid wordt uitgestippeld door de zg. "Progress Group" o.l.v. voorzitter Wouter Hanssens en jeugdcoördinator Kristof De Vrieze. Meer info op info@fclatem.be

 

Eerste elftal - 3de Provinciale B - FC.Destelbergen 0 - 0
FC.Vurste-Semmerzake A - Beloften B0 - 0
FC.Destelbergen - Beloften A0 - 0
Massemen - Eerste elftal - 3de Provinciale B0 - 0
Beloften B - FC.Kluisbergen A0 - 0
ThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnailThumbnail

Blijf op de hoogte

Wenst u op de hoogte te blijven van onze activiteiten? Dat kan door ons een email te sturen op info@fclatem.be of via onze facebookpagina's.

Bekijk onze facebook pagina

Over FC Latem

FC Sint-Martens-Latem is een Belgische voetbalclub uit Sint-Martens-Latem. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5842 en heeft blauw en wit kleuren. De club speelde in haar bestaan een paar seizoenen in de nationale reeksen (1978/1979)

In de eerste helft van de 20ste eeuw werd al gevoetbald in Sint-Martens-Latem, maar dan enkel op vriendschappelijk niveau. In 1954 werd uiteindelijk FC Sint-Martens-Latem opgericht, dat zich in 1955 aansloot bij de Belgische Voetbalbond. Men speelde er eerst nog een seizoen in een reservereeks, om dan in 1956 van start te gaan in Derde Provinciale.

 

Lid worden